Over ons

Kinderen ontdekken graag zelf de wereld, van hun eerste stapjes in de tuin tot de eerste rekensom. Als familiale basisschool willen we die zin om dagelijks bij te leren stimuleren. Door aandachtig te luisteren en via persoonlijke begeleiding geven we de kinderen het nodige zelfvertrouwen om een eigen stem te ontwikkelen. Maar altijd met respect voor de anderen.

Hiervoor baseren we ons op vier belangrijke principes. Die maken onze school net dat tikje ‘anders’, uiteraard binnen het kader van de officieel geldende eindtermen en ontwikkelingsdoelen.

Onze waarden

Leer me het zelf doen

Op Monteso volgen we de basisprincipes van Maria Montessori. Dat betekent dat ‘leren’ méér is dan ‘studeren’ alleen. De leraar kauwt niet voor, maar begeleidt. Hierdoor ontwikkelen de kinderen zich tot zelfstandige individuen met een eigen mening en met een verantwoordelijkheidsgevoel. Qua dagindeling wisselen klassikale lestijden en zelfwerktijden elkaar af. Leer hier meer over de montessorimethode.

Familiale sfeer

We zijn heel bewust een kleine school met een hartelijke, familiale sfeer. Dat laat ons toe om in een vertrouwde en omgeving te werken, waarin iedereen elkaar écht kent.

Totale ontwikkeling van het kind

In onze aanpak maken we elk aspect van het leerproces tastbaar en ervaringsgericht. Zinvol en praktisch leren staan centraal door dagdagelijkse activiteiten in de lessen te verwerken. De kinderen leren zo hun mannetje te staan binnen de maatschappij. Bovendien stimuleren we elk kind om zijn of haar eigen sterke eigenschappen te ontdekken en ontwikkelen.

Harmonie

Respect en stilte staan centraal binnen het Montessori principe. Die sfeer van wederzijds respect, draagt bij tot de harmonieuze ontwikkeling van elk kind. Gedisciplineerd je talenten ontplooien en respect tonen voor de eigenheid van anderen vinden we belangrijke kwaliteiten.

Over het team